Lyssna

Translate

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Testa att flyga J 35 Draken!

Drömmer du om att flyga men föredrar markens trygghet under fötterna? Med hjälp av en instruktör kan du flyga jaktflygplanet J 35 Draken i våra flygsimulatorer.

Bild med vy ur cockpiten i museets J35 Draken-simulator. Foto.

Vy ur cockpiten i Draken-simulatorn.

Flygsimulator F10

Här har du möjlighet att provflyga J35 Draken. I denna simulator styrs flygplanen med en joystick som styrspak och instrumenten visas på en datorskärm.

Simulatorn är tillgänglig under museets ordinarie öppettider och biljetter säljs i kassan.

Pris: 75 kronor (ca. 8 minuters flygning)

J35 Draken-simulator

Vill du uppleva att flyga en J 35 Draken så som Flygvapnets Drakenpiloter gjorde under ”kalla kriget”, så har du chansen här!

Simulatorn är byggd av framkroppen till en riktig 35:a som flugit vid F10. Med modern teknik ”flyger” den mycket realistiskt. Flera av instruktörer har själv flugit Draken i Flygvapnet under många år.

En flygning med Drakensimulatorn består av genomgång före flygning, flygning och kort genomgång efter flygning.
För att kunna flyga simulatorn bör man vara så rörlig att man själv kan klättra upp och ned för stegen till kabinen. Ålder spelar mindre roll, men man bör vara minst 160 cm lång för att hantera pedaler och samtidigt kunna se ut.

Pris: 600 kronor/timme.

Bokning av Draken-simulator

Av planeringsskäl måste du boka minst 8 dagar i förväg. Kortaste bokningstid är en timme. Ha gärna alternativa tider förberedda eftersom ”din tid” redan kan vara upptagen.

0431-46 95 61

ingela.jarnstrom@engelholm.se